Imprezy okolicznościowe

Oddajemy do Państwa dyspozycji obiekt z salą o powierzchni 200m2 z nowoczesnym zapleczem kuchennym i sanitarnym, w otoczeniu ogrodu sąsiadującego z lasem.

W obrębie ogrodzonej posesji znajduje się zadaszone miejsce do grillowania oraz wielostanowiskowy parking.
 
Bogata i elastyczna oferta naszego menu oparta jest na sprawdzonych domowych recepturach i dopasowana do indywidualnych preferencji gości.
 
Pakiet podstawowy zawiera:
- dwudaniowy obiad z zestawem surówek (bez lub z porcjowaniem na osobę)
- przekąski zimne: sałatki (2 rodzaje), mięsa na zimno (2 rodzaje), galaretki z ryby i kurczaka, śledzie na różne sposoby, półmiski swojskich wędlin oraz wędzonych we własnej wędzarni
- dania na gorąco (3 rodzaje porcjowane)
- deser
- kawa, herbata
 
Klient we własnym zakresie zabezpiecza:
- napoje alkoholowe
- wynajęcie orkiestry
- wystrój lokalu
- tort weselny, ciasto
- chleb powitalny
- owoce, zimne napoje: woda, soki
- pojemniki jednorazowe (ponieważ wszystko co pozostaje po przyjęciu jest prawidłowo pakowane i wydawane).
 
Poniżej przedstawiamy Państwu przykładowe menu "weselne":
ZUPA (do wyboru):
- rosół z makaronem
- pomidorowa
- ogórkowa
- krem z białych warzyw z makaronem i prażonym słonecznikiem
- pieczarkowa
- żurek z kiełbasą
 
II DANIE (do wyboru):
A) 3 dania mięsne w proporcjach (100-75-50%) np.:
- bioderka faszerowane
- kotlety de volaille
- kotlet drobiowy panierowany
- nadziewane roladki wieprzowe w sosie pieczarkowym
- schab pieczony w sosie żurawinowym
- pstrąg smażony
 
B) 3 rodzaje surówek, np:
- bukiet z buraczków
- białej kapusty
- pora i selera
- inne warzywa sezonowe
 
C) ziemniaki, ryż lub kluski śląskie
 
D) sos
 
E) kompot
 
DESER:
- puchar lodowo - owocowy lub sałatka owocowa
- kawa, herbata
 
PRZEKĄSKI ZIMNE I GORĄCE:
- zimna płyta z pieczonych mięs, np. pasztet, karkówka, schab staropolski
- zimna płyta z wędzonych mięs z własnej wędzarni, np. schab, baleron, boczek
- sałatki, np. grecka, jarzynowa, ryżowa na słodko
- jajka w sosie tatarskim
- bukiet warzyw: pomidor, ogórek, papryka
- kompozycja dipów: czosnkowy, ketchupowy lub ćwikła z chrzanem
- pieczywo, masło
 
KOLACJA:
- barszcz z pasztecikiem lub krokietem z farszem mięsno - kapuścianym w chrupiącej panierce
- dania mięsne na gorąco, np. kęski drobiowe, szaszłyk
- ryba, np. pstrąg w śmietanie
- pstrąg po japońsku
- śledzik po wiejsku
- porcje mięsa pozostałe z obiadu
 
PÓŁNOC:
- galaretki drobiowe lub rybne
- kawa i herbata podawana według życzenia
 
PO PÓŁNOCY:
- gorące danie, np. borgacz, bigos tradycyjny lub zupa gulaszowa.
 
Istnieje możliwość wprowadzenia za zamówienie: stołu wiejskiego lub innych atrakcji.